Search This Blog

Monday, February 13, 2012

Lista scolilor inchise din cauza zapezii


Scolile inchise din cauza zapezii au devenit o reala problema a ultimelor 2 saptamani. Stim ca saptamana trecuta, marti si miercuri, MECTS a inchis scolile in 11 judete si in municipiul Bucuresti, prin urmatorul comunicat de presa:

Conform prevederilor legale în vigoare, Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a emis ordinul nr. 3205/06.02.2012, prin care, în zilele de marţi, 7 februarie şi miercuri, 8 februarie este suspendată integral activitatea didactică în judeţele Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti.
În celelalte judeţe, inspectoratele şcolare judeţene vor monitoriza cu atenţie situaţia şi vor raporta la MECTS situaţiile punctuale în care se impune suspendarea activităţii didactice.
În cadrul videoconferinţei organizate luni, 6 februarie 2012, inspectorii şcolari judeţeni au luat la cunoştinţă faptul că numărul de TelVerde pentru clasa pregătitoare 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) se pune la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţii de învăţământ a şcolilor în care sunt înscrişi copiii lor.
Dupa cum ati citit, inchiderea scolilor a fost o consecinta a zapezii si a vremii nefavorabile inregistrate in judetele mentionate de minister. Se pare ca, din fericire pentru elevi, cursurile din anumite judete au fost suspendate complet in TOATE scolile astazi, 13.februarie.2012, si vor fi si in decursul zilei de maine, iar in municipiul Bucuresti scolile isi vor inchide portile doar maine.


În Buzău, comitetul judeţean a decis suspendarea cursurilor pentru data de 13 februarie doar în mediul rural, în timp ce în judeţul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni, 13 februarie, fac excepţie şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea.


Iata si comunicatul de presa al ministerului, ce dateaza cu 13.februarie.2012:
În urma centralizării datelor raportate de către inspectorii şcolari generali în cadrul videoconferinţei susţinute astăzi, 13 ianuarie, de ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, marţi, 14 februarie 2012, în 15 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, nefiind afectată de ninsorile abundente sau temperaturile scăzute. Urmare a deciziilor luate în cadrul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, marţi, 14 februarie 2012, cursurile vor fi suspendate integral, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în 12 judeţe (Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa Mehedinţi, Olt, Prahova, Vrancea) şi în municipiul Bucureşti.
În celelalte judeţe, situaţia se prezintă astfel: 7 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ (Arad, Bihor, Constanţa, Hunedoara,  Maramureş, Satu Mare, Timiş), iar alte 5 judeţe înregistrează maximum 100 de unităţi de învăţământ închise ( Brăila, Caraş-Severin, Galaţi, Teleorman, Vaslui). La nivelul întregii ţări, au fost închise 7156 de unităţi şcolare, în care învăţau 1.103.635 elevi.Precizăm că la nivelul fiecărui judeţ, conducerea inspectoratului şcolar este parte componentă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Inspectorii şcolari generali participă la întâlnirile de lucru ale acestor structuri în cadrul cărora deciziile luate se află în strânsă concordanţă cu  evoluţia condiţiilor meteorologice din fiecare zi. În momentul în care CJSU ia o hotărâre cu privire la desfăşurarea sau suspendarea cursurilor şcolare, inspectoratul şcolar judeţean este responsabil de informarea corectă şi promptă a opiniei publice cu privire la situaţia specifică din fiecare comunitate locală.
Reamintim că linia specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) este la dispoziţia părinţilor elevilor şi cadrelor didactice până la ora 22.00 pentru informaţii punctuale legate de desfăşurarea cursurilor din fiecare unitate de învăţământ.

No comments:

Post a Comment