Search This Blog

Friday, January 20, 2012

Noua platforma Android 4.0

Nu de mult Google a lansat o noua platforma Android si anume Android 4.0 Ice Cream Sandwich, care a adus multa nerabdare in lumea smart-phone-urilor. Primul telefon care vine cu aceasta mult asteptata platforma este Samsung Galaxy Nexus, ce a avut cote imense de vanzare, inca din prima zi.
Face Unlock
Dar ce aduce atat de revolutionar Android 4.0? In primul rand vine cu o grafica si un design inovativ, adaptat mai mult la gesturile naturale ale mainii, cu widget-uri a caror marime se poate schimba dupa placul utilizatorului, ecranul de blocare ce poate fi editat cu usurinta, rapiditatea accesari anumitor aplicati de baza prin shortcut-uri mereu la indemana si imbunatatirea metodelor de introducere text si voce, cu alte cuvinte este mult mai accesibil. In al doilea rand comunica mult mai bine cu retelele de socializare si ajuta la monitorizarea detaliata a consumului de date, lucru de care chiar as avea si eu nevoie! Insa nu in ultimul rand, apar anumite aplicatii, ce se gasesc si pe Android Market, care pot fi totusi instalate si pe versiuni precedente ale platformei, pentru a impartasi si detinatorii unor astfel de versiuni o parte din ceea ce aduce Android 4.0. Astfel de aplicatii sunt: Android Beam, Google+, PanoramicCam si FaceLock. Va spun toate acestea din proprie experienta, deoarece cum am auzit de noul Android am cautat posibilitati de a ma apropia putin de el, dar din pacate inca nu se poate mai mult decat cu aplicatiile enumerate.
 Asta este tot ce consider important despre Android 4.0. Daca nu ai deja un smart-phone, poate ca te-am convins cat de multe poti face cu unul.

No comments:

Post a Comment