Search This Blog

Saturday, July 21, 2012

C++: Diferente intre Borland C++ si MinGW


Diferentele dintre aceste 2 medii de programare sunt putine la nivel incepator, mediu si nu foarte avansat, insa la nivel profesionist acestea incep sa se inmulteasca. In acest articol, va voi prezenta CELE MAI SEMNIFICATIVE 7 DIFERENTE DINTRE BORLAND C++ SI MINGW, suficiente pentru categoria intai enumerata.


  1. Functia principala ("main") nu mai poate fi declarata de tip "void" (ca in Borland), ci doar de tip "int", implicand aparitia randului de comanda "return 0;", la sfarsitul programului.
  2. Dupa anumite biblioteci (precum "fstream", "iostream" si "algorithm") mai trebuie introdusa comanda pentru alocare de spatiu: "using namespace std;".
  3. ".h" - ul de la finalul tuturor bibliotecilor din Borland dispare in unele cazuri (ex. "fstream" si "iostream"), iar in celelalte cazuri se pastreaza (ex. "math.h" si "stdio.h") si se poate inlocui cu un "c" la inceput, ambele fiind corecte in MinGW (adica se poate scrie "stdio.h" sau "cstdio").
  4. Limitele se maresc foarte mult pentru tipurile de declarare a varibilelor, "int" ajungand aproape cat vechiul "long"!!!
  5. Programul primeste un "WARNING" daca nu este dat un "Enter" la sfarsitul sursei, astfel incat cursorul mouse-ului sa fie pe randul urmator, ca in imagine:
  6. Apare biblioteca "algorithm" cu functii foarte utile, precum "sort", cea mai rapida metoda de sortare a vectorilor.
  7. Pentru declararea unei matrice constante se deschide o acolada mare, in interiorul careia se pune intre acolade fiecare rand in parte, cu elementele separate printre virgule. De exemplu, matricea "a" de mai jos se va declara:
"int a={{23, 25, -9, 0, 17}, {-7, 34, 2, 71, 80}, {4, 46, 83, 99, -6}};".


No comments:

Post a Comment