Search my blog for homework issues, books, curiosities, Web facts, help and many others. All these just here!
Tuesday, December 31, 2013
Placerea oamenilor de a spune sau de a asculta povesti
In primul rand, povestile se adreseaza copiilor, dar si adultilor care sunt capabili sa pastreze intacta deschiderea spre misterul lumii, sa se bucure de frumos si sa aprecieze o poveste ca pe un obiect de arta, sa se apropie de ea mai curand decat de un tratat de filozofie, caci povestea ne aduce de fiecare data in preajma miracolului si a arhitecturii subtile a sufletului. Pentru aceste apropieri, ce poarta spiritul si imaginatia departe, oamenii adora povestile din orice postura.
Sunday, December 15, 2013
Cetatea Neamtului
Cetatea Neamtului:
- a fost construita de Petru Musat, cu un secol inainte de Stefan cel Mare, care a construit podul nou si zidul curtii exterioare, facand-o de necucerit, iar Vasile Lupu a salvat-o de la daramare, transformand-o in manastire
- podul ii directioneaza pe cei ce trec pe el cu partea stanga catre padure (cea cu scutul) si cu cea neaparata catre cetate, ceea ce-i face foarte vulnerabili loviturilor de sageata
- podul are o curbura ce nu permite intrarea pe acesta cu berbece
- caii nu intra pe pod, din cauza fobiei de inaltime
- la capatul podului este o capcana, numita capcana de "soareci" , ce nu permite ocolirea, singura optiunea a armatei adverse fiind sa se opreasca, dar cei din spate alergand ptr a scapa cat mai repede de arcasi ii imping pe cei din fata in groapa
- nu s-a intrat decat de 3 ori in cetate si atunci numai prin deschiderea portilor de catre cei din interior:
- prima data s-a intrat cu ajutorul boierilor tradatori
- a II-a oara a intrat Mihai Viteazul, primit ca oaspete
- a III-a oara a fost asediata cetatea si avand camera de provizii aproape goala (cand aceasta era plina putea sa adoposteasca mancare pentru cei 100 de soldati necesari timp de ani intregi, iar resursele de apa erau infinite, datorita fantanii din mijlocul curtii interioare) si putini soldati, au facut un pact cu dusmanii prin care erau lasati sa intre, daca cei din cetate erau lasati sa iasa vii
Tuesday, November 26, 2013
Le futur proche
!!!Regula: Auxiliarul ALLER la indicativ prezent + Verbul de conjugat la infinitiv
La toate grupele se aplica regula de mai sus, fara exceptie.
ALLER
Wednesday, November 20, 2013
YouTube things: just a comment from a Guns 'N Roses song
Genul epic - definitie
- include texte in care sentimentele, gandurile, valorile si viziunea despre lume ale autorului sunt exprimate indirect
- intamplarile, cu o anumita semnificatie, sunt puse pe seama unor personaje si povestite de un narator
Povestirea - definitie
- specie a genului epic
- dimensiuni relativ reduse
- numar mic de personaje
- actiune limitata in timp si spatiu
- se acorda importanta naratorului si modului in care acesta povesteste
- este scrisa la persoana I
Regulile rezumatului: Cum se scrie un rezumat?
- se scrie la persoana a IIIa
- prezinta numai ideile principale din text (ocupa maxim un sfert din dimensiunea textului)
- se construieste cu ajutorul timpurilor verbale prezent, perfect compus si/sau imperfect (nu viitor sau perfect simplu)
- nu contine citate, dialoguri, arhaisme sau regionalisme
- nu include termenii: autor, personaj, actiune sau narator
- nu expune caracterizari sau interpretari/perceptii subiective
Tuesday, November 19, 2013
The British Islands
- Great Britain consists of Scotland, England and Wales.
- United Kingdom includes Great Britain and Northern Ireland.
- Ireland is composed of the Republic of Ireland and Northern Ireland.
- British Isles/Islands are everything mentioned above, namely Scotland, England, Wales, the Republic of Ireland and Northern Ireland.
The History of The Internet
Friday, November 15, 2013
Efectele poluarii apelor
The History of Television (TV)
Thursday, November 14, 2013
"Praslea cel voinic si merele de aur", de Petre Ispirescu - rezumat
Acesta a fost primul ce a izbutit sa raneasca zmeul hot cu o sageata si sa ii ia astfel cateva mere, pe care le-a daruit tatalui sau. Apoi, a plecat impreuna cu fratii lui dupa zmeu, pe urmele darei de sange si au ajuns in fata unei prapastii care ii indruma catre celalalt taram, unde numai mezinul a avut curajul de a cobori. Odata ajuns acolo, a zarit trei palate ale unor trei zmei si invingandu-i, a salvat trei fete de imparat. Presimtind ca fratii lui vor sa scape de el, i-a facut sa creada ca a murit si a iesit pe urma din prapastie cu ajutorul unei pasari, careia ii salvase puii.
Ajuns inapoi in imparatie, Praslea si-a dovedit identitatea cu ajutorul celei mai mici fete de imparat. In final, acesta i-a luat locul tatalui si s-a casatorit cu fata iubita.
How to write an informal letter
Popularitatea: rod al valorilor morale sau bogatia parvenitului?
Efectul popularitatii este prelungit si antrenat de toti factori cu rol in ridicarea pozitiei sociale, iar daca acestia intarzie sa apara si "roadele" popularitatii vor intarzia. In cele mai multe cazuri, acesti factori sunt participarea si implicarea in diferite evenimente din atentia publica, care arata adevarata valoare morala a persoanei, preponderent foarte scazuta. "Vantul popularitatii face mult praf sa inainteze.", citat din Nicolae Iorga, caracterizeaza faptele facute pentru a urca pe scara sociala, fapte injositoare unei persoane cu un comporatament etic. Apogeul popularitatii unei persoane este momentul in care altcineva devine mai popular doar prin defaimarea acesteia, rezumand o teorie a lui Karl Kraus, ce se poate proba in viata de zi cu zi. Atunci, scena sociala devine o lupta acerba pentru interesulmultimii.
O lume in care popularitatea ar fi atribuita dupa calitatile morale este considerata utopica in societatea actuala, in care practic mentalitatea masei
"Doua loturi", de Ion Luca Caragiale - rezumat
Aceasta nuvela incepe cu intriga, din care aflam despre cautarile disperate ale lui Lefter Popescu in scopul gasirii biletelor de loterie. Expozitiunea povesteste in continuare cum el si-a cumparat doua loturi cu bani imprumutati de la capitanul Pandele, care-l il anunta ca biletele sunt castigatoare.
Bucuros, Lefter cauta cu disperare in intreaga casa, insa zadarnic. La un moment dat, isi aminteste ca ar fi lasat biletele de loterie intr-o jacheta cenusie si se grabeste sa afle unde e, dar sotia sa ii spune ca a dat-o unor tiganci, in schimbul unor farfurii. Intr-o criza de nervi, Lefter sparge toate farfuriile si pleaca in cautarea tigancilor, care il injosesc si il agreseaza. Totusi reuseste sa recupereze jacheta, in care spre surprinderea lui nu erau si biletele.
Actiunea atinge punctul culminant cand, intorcandu-se la slujba dupa mai mult timp, gaseste biletele intr-un sertar. Lefter isi da multumit demisia si apoi fuge la loterie, in extaz. Ajuns acolo, afla de la functionar ca biletele sunt invalide. In acel moment devine agresiv si isi manifesta regretul.
In deznodamant autorul lasa cititorul in suspans, prezentand doua posibilitati de final, ce ii permit lectorului sa o aleaga pe cea care i se pare potrivita.
Imunitatea organismului uman - referat
- De exemplu, pielea sanatoasa impiedica patrunderea microbilor, tesuturile glandulare elimina secretii cu proprietăti antibacteriene. Microbii ajunsi in tesuturi sunt distrusi de sange prin fagocitoza, de limfa si de secretiile ce umezesc mucoasele. Aceste lichide contin substante protectoare specifice, numite mai generalizat anticorpi.