Search This Blog

Saturday, May 26, 2012

Samsung Galaxy xCover: a "rugged" smartphone

0 comments
Are you clumpsy and you use to change phones frequently because they fell once in water or on any hard ground and were damaged beyond repair? If you do, maybe that's why you can't afford to have a smartphone...
Since now, this will never happen again! Today I'm going to present you a "rugged" smartphone: SAMSUNG GALAXY XCOVER! It is dust-proof, water-proof, shock-resistant and it has the latest "Gorilla Glass" touch-screen, but xCover is not just an incredible resistant smartphone: his OS is...

Wednesday, May 23, 2012

Stiati ca...

0 comments


  • in China si Thailanda, la numerotarea caselor, se "sare" peste cifra 4?
  • cel mai lung cuvant din limba romana este   pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza?
  • tara cu cele mai mari castiguri zilnice este Panama, din America Centrala?
  • cuvantul "COP" din engleza americana este de fapt un acronim, de la "Constable on Patrol" din engleza britanica, unde inseamna "politisti in patrulare"?
  • multe dintre telefoane au o incarcare de rezerva in baterie de aproape 50%, care se activeaza la apelarea codului *3370#?
  • Leonardo da Vinci a inventat foarfeca?
  • dalmatienii se nasc fara nicio pata?

Tuesday, May 15, 2012

Albert Einstein

0 comments
Albert Einstein is one of the most well-known geniuses in the history. His most famous discovery is E=mc^2, but also The Theory of Relativity was signed by him and many others.
Einstein lived in the 20th century and he made huge progresses in Physics and Mathematics.
He was known as a good person and he like to help kids. Einstein was married twicw and he had a daughter and two sons.
His theories wore and still are very controversed and missunderstood, especially The Special Relativity.
He was born on the 14th of March, in 1879, in Germany and he died on the 18th of April, in 1955, in United States. During his life, Albert Einsteinlived in 7 countries and received 6 different citizenships
Einstein's notable awards are:

  • Nobel prize in Physics (1921)
  • Matteucci Medal (1921)
  • Copley Medal (1925)
  • Max Planck Medal (1929)
  • Time Person of the Century (1999)

C++: Functia “sort”, cea mai rapida metoda de sortare a vectorilor

0 comments
Pana acum cunoastem ca metoda de sortare a vectorilor bubble sort-ul, adica algoritmul cu for in for sau cel cu do while, dar astazi vreau sa va arat o functie care sorteaza vectorii, reprezentand  si cea mai rapida metoda posibila si cea mai scurta din punct de vedere al codului.
Aceasta functie se numeste sort si face parte din biblioteca <algorithm>. Iata-i codul in program pentru cazul ordonarii crescatoare a vectorului “v” cu “n” elemente, care a fost citit incepand cu pozitia 0:
sort(v, v+n);
In cazul in care scrierea in vector se incepe de pe pozitia 1, apelarea functiei va arata astfel:
sort(v+1, v+n+1);
Poate ca acum ma veti intreba cum se realizeaza ordonarea descrescatoare. Ei bine, pentru aceasta mai trebuie definita de catre utilizator urmatoarea functie (pentru a afla cum se defineste o functie vezi articolul: Functii definite de catre utilizator) :
bool  descr(<tip> a, <tip> b)
{


Saturday, May 12, 2012

C++: Interclasarea

0 comments
Avand la dispozitie doua tablouri unidimensionale, adica 2 vectori, cu elemente ordonate (crescator sau descrescator) trebuie sa construim un al 3-lea tablou care sa contina elementele primelor 2, respectand acelasi criteriu de ordonare.
Varianta I, cu un timp de executie ridicat
O prima idee ar fi aceea de a reuni elementele celor 2 vectori intr-un al 3-lea, pe care sa il sortam apoi crescator sau descrescator. Rezultatul obtinut dupa efectuarea acestei metode este, bineinteles, cel asteptat, insa dupa cum stim operatia de sortare este mare consumatoare de timp si de aceea aceasta metoda este ineficienta, avand in vedere faptul ca beneficiem de vectorii A si B gata ordonati.


Algoritmul cel mai rapid pentru problema data se numeste INTERCLASARE si este foarte cunoscut si important, dar nu pentru incepatori (primul an de studiu). Mai jos, dupa urmarirea unei analize pas cu pas (cu imagini si explicatiile aferente acestora) a unui exemplu concret de interclasare pe vectori, pentru a intelege ideea de la baza interclasarii, veti gasi algorimul ce realizeaza procedeul descris.

Evaluare in Educatie - Etapa a III-a

0 comments
Astazi (12 MAI) se desfasoara etapa a III-a a concursului Evaluare in Educatie (numit si "Constantin Nastasescu"), sectiunea matematica, iar sambata viitoare (19 MAI) va fi etapa a III-a la sectiunea de lb. si literatura romana a aceluiasi concurs.
In cadrul concursului, fiecare sectiune este independenta si se desfasoara in 3 etape + 1 nationala. Participarea la primele 3 etape se face fara calificare, iar daca obtii 100/100 pct. la oricare dintre etape te califici la etapa nationala.
Subiectele de la primele etape nu sunt foarte grele si se incadreaza in programa scolara facuta pana la momentul desfasurarii concursului, deci va recomand sa mergeti la concurs, deoarece nici premiile nu sunt de neglijat.
Rezultatele le puteti gasi pe site-ul oficial al concursului, www.evaluareineducatie.ro/matematica.

MULT SUCCES PARTICIPANTILOR!!!

Thursday, May 3, 2012

Seesmic: a great social app

0 comments
Seesmic is a wonderful app for PC, BlackBerry, iOS and Android, for those which enjoy using Facebook and Twitter and want to access all of their profiles on the way, with just a single app.
For all the platforms there are a free and a paid version, but I sustain that the free version is more than enough, at least the one for Android (there are a few differences between the features that appear on Android and the ones that are on iOS, BlackBerry and PC). On the PC you also can make free video calls!!
The developers promised that in the next version you'll also be able to bring your Google Plus and your 9GAG accounts in the free app. Isn't it great?
To bring an account in the Seesmic app means to have access to your Wall, friends, photos, posts, profile, pages, notifications etc.
But what is so revolutionary at Seesmic? Well, actually...

Unghiuri determinate de doua drepte taiate de o secanta

0 comments
    fig 1
  • O dreapta se numeste secanta a 2 drepte daca intersecteaza cele 2 drepte in puncte diferite.
  • (Figura 1):   Dreapta d este secanta a dreptelor a si b deoarece clip_image002   si
  • clip_image002[10], iar A si B fiind puncte distincte.




    fig 2
  • (Figura 2): 2 drepte determina cu o secanta 8 unghiuri care, imperecheate intr-un anumit mod, poarta diferite denumiri, dupa pozitiile pe care le ocupa fata de dreptele date. Astfel:
    • unghiurile 3 si 5 sau 4 si 6 se numesc alterne interne
    • unghiurile 1 si 7 sau 2 si 8 se numesc alterne externe
    • unghiurile 3 si 6 sau 4 si 5 se numesc interne de acceasi parte a secantei
    • unghiurile 1 si 8 sau 2 si 7 se numesc externe de acceasi parte a secantei
    • unghiurile 1 si 5, 4 si 8, 2 si 6 sau 3 si 7 se numesc corespondente

Wednesday, May 2, 2012

Pastelul - definitie

0 comments
Pastelul este:

  • o specie a genului liric (un text alcatuit din versuri, grupate in strofe si cu elemente de prozodie: rima, ritm si masura)
  • prezentarea unui tablou de natura (descriere lirica), pentru care se folosesc:
                    - multe enunturi nominale (multe substantive, adjective si adverbe; putine verbe)
                    -multe figuri de stil si imagini artistice

  • un text in care nu apar marci lexico-gramaticale ale prezentei eului liric, atitudinea acestuia fiind contemplativa (priveste detasat)
  • un termen ce provine din pictura, unde desemna un desen facut cu creioane moi
  • o specie introdusa

Tuesday, May 1, 2012

Profilul Timeline pe Facebook

0 comments
Acum cateva luni s-a lansat un nou tip de profil pe Facebook, numit Timeline. La momentul actual, activarea lui este optionala, dar se anunta ca in cateva saptamani acesta se va activa automat pentru toti utilizatorii.
Compania se astepta ca Timeline-ul sa aiba un succes colosal, dar parerile utilizatorilor il arunca in partea opusa, motiv pentru care de peste 2 luni se amana introducerea definitiva a acestuia, poate de teama unei respingeri irevocabile a utilizatorilor fata de Facebook???